lørdag 24. oktober 2009

Nok et blogginnlegg

Trofaste Bolivar-supportere

Til alle dere som har fulgt med bloggingen min i høst og klaget over dårlig oppdatering: Her kommer enda et blogginnlegg –med bilder! Opplever nemmelig sykt mye her nede og har bare vært her i halvannen uke til nå! På onsdag denne uken, var vi å så fotballkamp. Det var cupfinale (tror jeg), returoppgjør mellom Bolivar (fra La Paz) og Bloming (fra Santa Cruz), og denne kampen ble spilt i La Paz. Fantastisk? Ja! Hvertfall så var vi først ute og spiste (måtte feire at Ann Helen, en annen volontør, hadde hatt sin siste spansktime) før vi dro til stadion. Vi ble fort store Bolivar-supportere og kjøpte et par supportereffekter. Kjøpte bl.a. drakt –riktignok uekte – til 30 bol. Vi heide som best vi kunne, men kampen endte til slutt 1-1, noe som betydde at Bloming vart cupen (vet ikke helt hvordan første kampen gikk, men bloming fikk hvertfall pokalen). En stor nedtur for til nå trofaste bolivars-supportere, men vi fikk veldig snart smilet tilbake rundt munnen.

Maria og Solveig på kamp

I går var Marianne, Sofie og jeg + noen bolivianske studenter misjonsalliansen hjelper økonomisk (Boman-studenter) på besøk på et barnehjem i La Paz. Vi kledde oss ut, og boman-studentene hadde et lite skuespill og arrangerte leker for barna. Barna var veldig utadvente og vi fikk god kontakt med flere av dem, tross mindre gode spanskkunnskaper. Barna var veldig oppmerksomhetssyke og hoppet opp på fangene våre så fort de fikk muligheten. Morsom opplevelse, og spennende å se hvordan et boliviansk barnehjem ser ut.

Klare for barnehjemsbesøk

Vi var også på fotballprosjektet på El Alto i går. Til nå den beste dagen i prosjektet. Ble tatt godt hånd om av Profesor og han lærte oss flere øvelser, samt noe spansk knyttet til fotball. Det var et lag fra Santa Cruz på besøk, som var her for å spille turnering. Vi pratet litt med treneren som tidligere hadde spilt toppfotball i Sverige. Endelig en bolivianer som snakket engelsk! Han fortalte oss at dette var et av Santa Cruz’ beste lag i 15-års-klassen og han inviterte oss til å se dem spille kamp i dag. Derfor dro Thors, Marianne, Kristin, Rebekka (en annen veldig bra volontør) opp til El Alto klokken 8.30. Og etter mye om og men (vi visste ikke hvor banen var, før vi dro) kom vi til banen og fikk sett fotballkamp. Laget fra Santa Cruz tapte riktignok for det Rebekka trodde muligens var hennes lag, men en god opplevelse.

Marianne, Kristin, Rebekka og Thors på fotballkamp på El Alto

Ann Helen, Fredrik og Kristin etter et vellykket(?) forsøk på ny smoothie

I dag har Sofie bursdag, så i kveld skal vi ut å spise, før Rebekka og Ann Helen skal ta oss med på et typisk boliviansk utested. Så det kan jo bli spennende! Peace!

1 kommentar:

  1. Hei Erik,

    Godt å se at du har det bra. Jeg så videon deres og jeg skulle gjerne vært der med dere. Hva skjedde med leppa di forresten og har du glemt barbermaskin? Eller er det bare internkonkuranse med Thora? Kjekke er dere i alle fall <3

    Vet ikke helt hva dere får av oppdateringer om vesten der borte i jungelen. Men Fulham leker som alltid og vi er vel et av Europas beste lag om dagen. Vi ble ranet i Manchester her om dagen. Ellers så vant Obama nobels fredspris og kåffa greide 4. plass i 2. div. Men det visste du vel. Jaja, kos deg videre så snakkes vi snart vel. Og har du skaffet deg skype?

    SvarSlett